2 augustus 2020 Door kaarscadeau 0

Geurkaarsen met essentiële olie

Essentiële olie of ook wel etherische olie genoemd word veelal gebruikt bij Aromatherapie. Echter kan de olie ook prima worden gebruikt in bijvoorbeeld kaarsen, geurstokjes of zelfs zeep. SoFlora wil met haar kaarsen op basis van essentiële oliën zorgen voor een toegankelijke manier van aromatherapie. Met behulp van onze blogs en artikelen willen we mensen laten kennismaken met de voordelen van deze oliën en op het zelfde moment iets bieden wat mensen mooi vinden. De kaarsen van SoFlora zijn dus niet alleen heel mooi, ze zijn ook nog eens goed voor lichaam en geest. Vind je dit laatste niet belangrijk dan is er dus niks aan de hand, de kaarsen ruiken lekker en staan prachtig in elk interieur.

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën. Het gebruik van deze olie is al eeuwen oud en werd vroeger al veel gebruikt in de medische wereld. Iedere olie heeft specifieke eigenschappen, die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een selectief proces, waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke en nuttige ongemoeid blijven. Dit vormt dus een scherp contrast met vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die weliswaar eveneens schadelijke bacteriën doden, maar daarbij tegelijkertijd een groot aantal onschadelijke en wellicht voor het lichaam nodige bacteriën meenemen. Het gebruik van essentiële olie zal dan ook, bij geëigend gebruik, zelden neveneffecten tot gevolg hebben. Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting.

Het gebruik van essentiële oliën in de gezondheidszorg wordt aromatherapie genoemd. In vele toepassingen wordt warmte en vocht gebruikt om de levenskracht van de essentiële oliën op de mens over te dragen. Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze toepassingen. SoFlora gebruikt uitsluitend zuivere olie en wij geloven dat het gebruik van kaarsen, en dus warmte een positief effect heeft.

Soorten

Er zijn honderden soorten olie en combinaties die specifiek op de klachten en/of vragen kunnen worden samengesteld. Wij richten ons momenteel op veelvoorkomende en breed inzetbare oliën maar kunnen op verzoek kaarsen maken die aansluiten op wat jij nodig hebt. Stuur ons een bericht en wij kijken samen met jou wat de beste olie combinatie is!