4 oktober 2020 Door kaarscadeau 0

Maak het gezellig in huis

Zeg nu eerlijk met de huidige temperaturen en de winter in aantocht is er toch niks leukers als je huis gezellig maken? Kaarscadeau.com heeft uitsluitend kaarsen op basis van etherische olie. Dit is veel gezonder en goed voor lichaam en geest. Ook geven de kaarsen een heerlijke sfeer in huis.

Afgelopen week hebben wij gemerkt dat er meer bestellingen binnenkomen en mensen weer bezig zijn met het gezellig maken van de woning. Super leuk! Als we naar onszelf kijken dan doen we dit zelf ook. De zomer maakt plaats voor de Herfst en dan is het toch fijn als je thuis op de bank zit om het een beetje gezellig te maken. Wij zijn benieuwd of jij ook iets veranderd in je huis om het gezellig te maken tijdens de donkere en straks waarschijnlijk koudere dagen?

Waarom kaarsen met etherische olie?

Etherische oliën, ook wel bekend als essentiële oliën, zijn afkomstig van planten en bomen en dus helemaal natuurlijk. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Al eeuwen worden planten gebruikt als medicijn, maar naast dat een etherische olie heerlijk ruikt, kan het ook positief werken voor je mentale of fysieke gezondheid. Zo werkt het ontspannend, kan het je huid kalmeren en doodt het bacteriën. Door de juiste olie te verwerken in kaarsen op basis van raapzaad was combineren we 3 hele fijne dingen namelijk een gezellige sfeer in huis, een heerlijke geur en daarnaast de werking op lichaam en geest van etherische olie.

Dus zeg nu eerlijk, een betere combinatie kun je eigenlijk niet bedenken toch?

Raapzaad Was

Raapzaad of koolzaad is een helder geel bloeiende plant uit de mosterd- of koolfamilie. De zonnige, heldere kleur is een vertrouwd gezicht in Groot-Brittannië en Frankrijk, dat grote delen van de landbouwgrond in de lente en de zomer maanden bedekt.

Raapzaad kaarsen zijn gemaakt van de bewerkte olie van de zaadjes van raapzaad. Raapzaadwas is in Europa de tegenhanger van de in Amerika zeer populaire sojawas wat betreft het gebruik als grondstof voor kaarsen. Raapzaadwaskaarsen zijn echter nog meer milieu en mensvriendelijk dan sojawaskaarsen.
Sojawas kaarsen en raapzaadwas kaarsen branden en gedragen zich vrijwel identiek. De samenstelling van de was is dan ook bijna gelijk. Deze wassen zijn eigenlijk geen echte wassen maar vallen onder de noemer vetten.

Wij kiezen voor raapzaad was omdat het veel vriendelijker is voor het mileu en daarnaast is het de enige was die bij verbranding geen enkele stof laat vrijkomen. Gezonder gaat het dus niet worden!